Volkswagen potvrdio novu jeftinu marku za kinesko tržište

22. veljače 2017.
Vijesti - Volkswagen potvrdio novu jeftinu marku za kinesko tržište
Volkswagen je već neko vrijeme, točnije još od 2012, razmatrao mogućnost lansiranja tzv. budget branda, odnosno cijenom pristupačnije linije modela pod novom značkom, a sada doznajemo kako je napokon donijeta pozitivna odluka. Barem kada je o kineskom tržištu riječ.

Točnije, Auto Express javlja, na temelju potvrde visokih izvora unutar Grupe Volkswagen, kako će ova nova marka u Kinu stići za otprilike dvije godine. Nakon što prođe određeno vrijeme u kojem će biti moguće procijeniti njen uspjeh Volkswagen bi lako mogao proširiti dostupnost na tržišta Indije, Brazila, Meksika i dugih sličnih zemalja.

Volkswagenov lokalni kineski partner FAW će vjerojatno biti zadužen za razvoj i proizvodnju ovih automobila, a očekuje se da će ponudu isprva činiti kompaktna limuzina i crossover srednje veličine koji će se, prema riječima Franka Welscha, šefa volkswagenovog razvoja, temeljiti na platformi PQ35 uz upotrebu nekih elemenata s platforme MQB.

Na kraju dodajmo da Volkswagen za sada nema plan prodavati automobile pod "jeftinom značkom" na europskim tržištima, a nije poznat niti naziv ove marke.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing