PSA Peugeot Citroën objavio podatke o stvarnoj potrošnji svojih modela

1. ožujka 2016.
Vijesti - PSA Peugeot Citroën objavio podatke o stvarnoj potrošnji svojih modela
PSA Peugeot Citroën je započeo s ispunjavanjem svojeg obećanja kupcima glede transparentnosti i istinitosti podataka potrošnje svojih vozila. Tako su na ženevskom salonu automobila objavljeni prvi podaci o stvarnoj (tzv. Real-World ili Real-Life) potrošnji tri modela.

Naime, PSA se krajem prošle godine odlučio na jedinstven potez objave stvarnih podataka o potrošnji goriva svojih vozila kako bi uvjerio kupce da ono što plate uistinu i dobiju.

Ova inicijativa je prva svoje vrste u svijetu auto industrije, a riječ je o rezultatima koji su potekli iz ispitivanja ustanovljenog od strane dvije neovisne i nevladine organizacije Transport & Environment (T&E) i France Nature Environment (FNE) te provjereni od strane Bureau Veritas.

Testiranja su izvršena na javnim prometnicama u okolici Pariza (25,5 km gradske vožnje, 39,7 km izvangradske i 31,1 vožnje po autocesti), u stvarnim uvjetima, s putnicima, prtljagom i uz upotrebu klima uređaja. Rezultati su usporedivi s onima do kojih se došlo putem ankete korisnika vozila grupacije PSA što pokazuje kako je metoda ova mjerenja potrošnje goriva rezultira reprezentativnim, odnosno istinitim i realnim podacima.

Testirano vozilo Peugeot 308 Citroën C4 Grand Picasso DS 3
Izvedba 1.6 BlueHDi 120 S&S BVM6 Allure 1.6 BlueHDi 120 S&S BVM6 Exclusive 1.6 BlueHDi 120 S&S BVM6 So Chic
Potrošnja izmjerena prema metodi nevladinih organizacija 5,0 l/100 km 5,6 l/100 km 4,9 l/100 km
Potrošnja izmjerena prema rezultatima neovisne ankete korisnika 5,0 / 5,1 l/100 km 5,5 / 5,7 l/100 km 5,1 / 5,3 l/100 km


Prije predstojećeg ljeta PSA namjerava objaviti stvarne podatke za još 30 modela marki Peugeot, Citroën i DS, a francuska je grupacija uvjerena u svoju kvalitetu i vodstvo kada je riječ o niskoj potrošni i štetnim emisijama te poziva na što ranije uvođenje novog WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedures) testa potrošnje i emisija koji bi dao daleko kvalitetniju sliku o potrošnji i emisijama današnjih vozila nego li je to slučaj s trenutnim načinom testiranja.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing