Peugeot Partner Tepee Electric stiže u Ženevu

20. veljače 2017.
Vijesti - Peugeot Partner Tepee Electric stiže u Ženevu
Peugeot je odlučio dodatno proširiti ponudu modela Partner s novom električnom izvedbom Partner Tepee Electric koja će premijerno biti predstavljena sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu, a prodaja na europskim tržištima će započeti u rujnu ove godine.

Ovaj će se automobil temeljiti na osvježenom Partneru Tepee, a pokretat će ga električni pogonski sklop snage 50 kW, odnosno 68 KS te najvećeg okretnog momenta od 200 Nm. Pogon je na prednje kotače, a za opskrbu motora energijom su zadužene litij-ionske baterija kapaciteta 22,5 kWh koje će ovom automobilu omogućiti autonomiju od oko 170 km (NEDC - New European Driving Cycle), a za punjenje baterija do 80% kapaciteta će biti potrebno oko pola sata, dok je za potpuno punjenje putem kućne utičnici potrebno oko 8 i pol sati.

U unutrašnjost ovog automobila se može smjestiti petoro putnika, a zapremina prtljažnika iznosi do 1350 l zapremine prtljažnika, a može narasti do 3000 l u slučaju uklanjanja zasebnih stražnjih sjedala. Unutar putničke kabine putnicima će na raspolaganju stajati razna mjesta za ostavu i pretinci zapremine 78 litara.

Svakako vrijedi spomenuti i da ovaj automobil, putem pametnog telefona, tableta ili računala, nudi mogućnost upravljanja klimatizacijom te provjeru stanja napunjenosti baterija i potrebnog vremena za punjenje.

U Peugeotu tvrde kako će ovaj model vlasnicima omogućiti smanjenje troškova održavanja i upotrebe vozila za najmanje 30% u odnosu na klasično pokretani automobil, a energetski trošak po kilometru električnog punjenja je oko četiri puta niži u odnosu na trošak goriva za vozilo pokretano konvencionalnim motorom. Baterije dolazi s jamstvom na osam godina, odnosno 100 000 km i njegov električni pogonski sklop nudi jamstvo na pet godina ili 50 000 km, do ispunjenja prvog od dva uvjeta.
GALERIJA: Peugeot Partner Tepee Electric stiže u Ženevu

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing