Lamborghini ostvario rekordnu prodaju

17. siječnja 2017.
Vijesti - Lamborghini ostvario rekordnu prodaju
Lamborghini je u protekloj godini prodao 3.457 automobila što je povećanje od 7% u odnosu na 2015. u kojoj je proizvođač iz Sv. Agate Bolonjske prodao 3.245 vozila. Također, vrijedi reći i kako je ovo šesta godina neprekidnog rasta.

U budućnosti u Lamborghiniju očekuju daljnji rast prodaje, posebno stoga što će uskoro biti pokrenuta i treća modelna linija. Dakako, tu mislimo na SUV model Urus, čija će proizvodnja započeti sljedeće godine, a koji bi prema očekivanjima trebao biti veliki prodajni hit s obzirom na popularnost performance SUV-ova među klijentelom dubljeg džepa.

Nadalje recimo kako Lamborghini ima 135 prodajnih salona u pedeset zemalja diljem svijeta, a na sva svoja tri glavna prodajna područja - EMEA (Europa, Bliski istok, Afrika), Amerika i Azija - Pacifik - Lamborghini je ostvario rekordne prodajne rezultate i svako je područje ukupnom rezultatu ravnomjerno pridonijelo s oko jednom trećinom ukupne prodaje.

Pojedinačno, SAD je još uvijek najveće pojedinačno tržište za Lamborghini s 1.041 prodanim primjerkom, a najpopularniji model je Huracan koji je prodan u 2.353 jedinice u Coupe i Spyder izvedbama.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing