Aston Martin DB11 - Predivni nastavak slavne priče

3. ožujka 2016.
Vijesti - Aston Martin DB11 - Predivni nastavak slavne priče
Aston Martin je u Ženevi predstavio jednu od zvijezda ovogodišnjeg salona. Kako smo vas već ranije izvještavali riječ je o modelu DB11, odnosno nasljedniku modela DB9 čiji je dizajn odlična kombinacija prepoznatljivih astonovih linija i značajki te novih detalja koji plijene pozornost promatrača.

Novi dizajn je imao i svojih praktičnih koristi u vidu naprednijih aerodinamičkih svojstava, dok unutrašnjost nudi više prostora kao i bogatiju, posebice infotainment opremu, a kupcima će na raspolaganju stajati i široke mogućnosti personalizacije vozila.

DB11 je prvi model koji je dio plana proširenja pod nazivom "Drugo stoljeće", a isto tako novitet je poseban i po svom novo razvijenom 5,2-litrenom V12 bi-turbo motoru koji će razvijati snagu od 447 kW, odnosno 608 KS pri 6500 o/min te najveći okretni moment od 700 Nm koji će biti dostupan već od 1500 o/min.

To je dovoljno da DB11 bude najsnažniji i najbrži DB model do sada. Točnije, DB11 će do 100 km/h ubrzati za 3,9 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 322 km/h. Recimo i kako e ovaj pogonski stroj uparen sa 8-stupanjskim ZF-ovim automatskim mjenjačem koji snagu i moment prenosi na stražnju osovinu, a svakako vrijedi spomenuti i mehanički diferencijal s blokadom proklizavanja te sustavom raspodjele okretnog momenta na pogonske kotače.

U usporedbi s DB9 novitet će biti dulji, širi i niži te duljeg međuosovinskog razmaka, a masa mu iznosi 1.770 kg. Ista je raspoređena 51 naprema 49 posto u korist prednje osovine, a DB11 je opremljen 20-colnim kotačima.

Na kraju dodajmo kako će početna cijena ovog automobila u Njemačkoj biti 204.900 Eura, a kupci će na prve isporuke pričekati do trećeg kvartala ove godine.

GALERIJA: Aston Martin DB11 - Predivni nastavak slavne priče

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing