Youtuberi u godinu dana izradili vlastitu repliku Bugatti Chirona

Youtuberi u godinu dana izradili vlastitu repliku Bugatti Chirona

Vijetnamski zaljubljenici u automobile s Youtube kanala NHẾT TV godinu su dana radili na vjernoj kopiji Bugattija, koja sada, barem izvana, izgleda kao prava stvar

Ovoga se tjedna na YouTubeu pojavio video vijetnamskih zaljubljenika u automobile s kanala NHẾT TV. Oni su proveli godinu dana izrađujući vlastitim rukama, od nule, repliku Bugatti Chirona, i cijeli proces zabilježili kamerama. Tijekom godine objavili su tridesetak videa koji prikazuju proces izrade, a sada je dostupan i “super cut” – cijelih godinu dana rada u jednom videu dugome 46 minuta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na njemu možemo vidjeti kako je nastao glineni model Chirona, potom kako je ručno varen “kavez” šasije, u njega ugrađen motor (Toyotin 4-cilindraš), kako je karoserija dobila finalni izgled, modeliran u stakloplastici, ali i kako je vijetnamska “uradi sam” verzija Chirona dovedena u vozno stanje.

Umjesto, dakle, ugljikovih vlakana, aluminija i drugih naprednih materijala koje koristi Bugatti, ova replika nastala je od čelika i stakloplastike, ali završna obrada, poliranje, stakla, LED svjetla – sve to izvana odaje dojam vjernosti i pokazuje da se ekipa zaista potrudila oko mnogobrojnih detalja. Nije čudo da im je video u samo tri dana premašio 1,3 milijuna pregleda.

YouTube MP3 - Hotmail
1