WRC Croatia Rally 2022: gdje i kada ga možete gledati

WRC Croatia Rally 2022: gdje i kada ga možete gledati

Najveće automobilističko natjecanje ikada održano u Hrvatskoj vraća se i ove godine – uz 4 dana utrkivanja te više od 300 tisuća gledatelja uz stazu i 66 prijavljenih natjecateljskih posada

Ovoga tjedna održava se drugo izdanje automobilističke utrke WRC Croatia Rally, najvećeg automobilističkog spektakla koji će ove godine biti još veći nego lani, primarno iz razloga što je publici i službeno dozvoljeno gledanje utrke uz stazu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cijeli događaj započinje u četvrtak, 21. travnja u 9 sati “shakedownom” na stazi u Okiću, dok se ceremonijalni start održava istog dana u 18:30 u Zagrebu na fontanama. Nakon toga će petak, subota i nedjelja biti rezervirani za cjelodnevne utrke po stazama kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku.

Bit će održano čak 20 brzinskih ispita ukupne dužine gotovo 300 kilometara. Kompletan program događanja potražite na ovom mjestu ili u posebnoj mobilnoj aplikaciji Croatia Rally, dostupnoj za iOS i Android uređaje.

Za slučaj da ste ljubitelj ovog sporta koji nije nabavio ulaznicu za praćenje uzbudljivih utrka uživo, glavne događaje moći ćete pratiti i putem TV prijenosa uživo.

Tko nastupa?

Kao vodeći u WRC poretku na ovu utrku stiže Finac Kalle Rovanpera, koji je lani sa staze izletio već na prvom brzinskom ispitu. Veliku konkurenciju imat će u Belgijancu Thierryju Neuvilleu i momčadskom kolegi Elfynu Evansu.

Hrvatske boje branit će osam posada predvođenih Nikom Pulićem. Nastup je prijavio i aktualni prvak Hrvatske Viliam Prodan, na brzince Croatia Rallya vratit će se otac i sin Krešimir i Martin Ravenščak, Ivica Siladić i Željko Magličić, dok bi premijeru trebali imati Jan Pokos i Vjekoslav Čičko. Naš legendarni vozač Niko Pulić na WRC Croatia Rallyju 2022 i službeno će završiti svoju dugogodišnju karijeru.

Gdje gledati?

Hrvatska radiotelevizija na svojem će drugom programu popratiti najvažnije događaje kroz studijske emisije, sažetke i prijenose brzinskih ispita. Evo što su od toga najavili u svojem programu:

Četvrtak, 21.4.: ceremonijalni start iz Zagreba, prijenos na HRT 2 u 19:00

Subota, 23.4.: WRC – Svjetsko prvenstvo u reliju – sažetak u 11:00

Prijenos brzinskog ispita Vinski Vrh – Duga resa u 11:25 i 18:55

Nedjelja, 24.4.: Brzinski ispit 20 Zagorska Sela – Kumrovec, prijenos u 8:25

Brzinski ispit 22 Zagorska Sela – Kumrovec, prijenos u 12:55

Zašto gledati?

Kao i prošle godine, direkcija WRC-a objavila je atraktivan video u kojem daju top 5 razloga za gledanje ovogodišnjeg izdanja utrke WRC Croatia Rally.

YouTube MP3 - Hotmail
1