Wiesmann se vraća na tržište

Wiesmann se vraća na tržište

Već pomalo zaboravljeni Wiesmann se poput nedavno revitaliziranog TVR-a vraća iz mrtvih. Točnije, ovaj njemački proizvođač je objavio kako je napravio veliki korak k revitalizaciji sklopivši ugovor s BMW-om o isporuci motora koji će pokretati njegove buduće novitete.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema konkretnijih podataka o prvom modelu koji će stići na tržište, no iz Wiesmanna kažu kako je pred-razvojni proces gotov. Nema ni konkretnijih podataka o tome koje će točno Wiesmann motore preuzeti od BMW-a, no gotovo sigurno će se raditi o novim V8 pogonskim strojevima BMW-ovog M odjela. Inače, Wiesmann je i ranije koristio motore ovog proizvođača još od 1993.

Službeno priopćenje kaže da je riječ o u potpunosti novom modelu pri čijem će se razvoju i proizvodnji koristiti najnoviji materijali i tehnologije. Svakako će e raditi o luksuznom sportskom automobilu, a o dizajnu koji će biti “karakterističan” će se “voditi posebna briaga”

Dodajmo i da su u Wiesmannu rekli kako je sporazum s BMW-om takav da će “osigurati budućnost potpuno nove generacije sportskih automobila.” Drugim riječima, u Wiesmannu svakako planiraju lansirati nekoliko sportskih vozila, a svi će biti razvijeni u suradnji s BMW-om.

Dodatne podatke o wiesmannovoj budućnosti, odnosno planovima ćemo saznati uskoro. Na kraju još recimo kako je svoj raniju proizvodnju prekinu tijekom 2013. kada je zapao u financijske probleme.

Podijeli:
1