Vraća se Opel Corsa OPC

Vraća se Opel Corsa OPC

Prema do sada dostupnim informacijama u Opelu vrlo ozbiljno razmatraju mogućnost razvoja i lansiranja performance, odnosno OPC izvedbe nove generacije modela Corsa. Konačna odluka navodno još uvijek nije donijeta, no više je razloga za dolazak ovog automobila na tržište, nego što ih je protiv toga.

Također, postoji mogućnost da ovaj model dobije električni pogonski sklop, no to će ovisiti o popularnosti Corse-e i njenog vrlo bliskog srodnika, nove generacije modela Peugeot 208, koji će također biti dostupan u električno pokretanoj izvedbi. Drugim riječima, za očekivati je da će Corsa OPC s tehničke strane slijediti 208 GTi.

U prvoj polovici ove godine je kružila glasina kako će novi 208 GTi ipak zadržati svoj 1,6-litreni 4-cilindrični benzinac, no u pomoć bi mu mogao priskočiti manji električni motor. Ovaj potonji bi unaprijedio performanse te povećao ekonomičnost vozila. Također, mogle su se čuti i glasine o paralelnom električnom GTi modelu.

U svakom slučaju čini se kako se grupi PSA ne žuri s lansiranjem tih modela. Naime, Corsa OPC se očekuje najranije tijekom 2021, a slično vrijedi i za istovrsnu izvedbu modela 208 koji bi trebao stići najranije krajem sljedeće godine.

Podijeli:
1