Vraća se Lamborghini Countach, poznato nekoliko detalja

Vraća se Lamborghini Countach, poznato nekoliko detalja

Legendarni sportski superautomobil dobit će slavljeničku verziju, posvećenu 50. obljetnici prvog Countacha. Ona bi trebala biti prikazana sljedećeg mjeseca na Pebble Beachu

Onaj tko je 80-ih godina prošlog stoljeća tvrdio da je zaljubljenik u automobile gotovo je sigurno na zidu svoje sobe imao barem jedan poster Lamborghinija Countach. Ovaj kultni model prvi je puta kao koncept svjetlo dana ugledao prije 50 godina, na salonu automobila u Ženevi 1971, pod nazivom Lamborghini LP500.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako bi obilježili ovu “okruglu” obljetnicu, iz Lamborghinija najavljuju da će ove godine predstaviti novi Countach. Ta je informacija potvrđena na službenim stranicama kompanije najavnim teaserom, uz poruku da će uskoro biti poznato više informacija. Uz to, objavljena je i fotografija automobila prekrivenog platnom, sa siluetom koja podsjeća na legendu 70-ih i 80-ih godina. Tu je i kratki najavni video objavljen na društvenim mrežama koji evocira uspomene, ali ne otkriva mnogo.

Neslužbeno, novi će model biti nazvan Countach Homage, oznake LPI 800-4. Dizajnerski bi trebao snažno biti povezan s originalom, kako oblikom tako i bojama. Ova moderna reinkarnacija mogla bi biti zasnovana na modelu Sian FKP 37, imati isti 6,5-litreni atmosferski V12 motor, ali bi njemu trebao na raspolaganju biti i blagi hibridni pogonski sklop na 48V. Time bi ukupna snaga novog Countacha trebala dostići 800 KS.

Lamborghini navodno planira izraditi tek 112 primjeraka, a osnovna bi cijena svakoga od njih trebala biti oko 3 milijuna eura. Zašto 112? Vjerojatno stoga što je originalni model Countacha razvijan pod kodnim imenom LP112, a to mu je kasnije bila i oznaka modela kojom su počinjali serijski brojevi svih izrađenih primjeraka, njih nešto manje od dvije tisuće.

Posljednje fotografije novog Countacha osvanule su i na Lamborghinijevom Instagramu, tako da je sasvim jasno da se premijera približava…

YouTube MP3 - Hotmail
1