Volvo se i službeno razveo od Polestara

Volvo se i službeno razveo od Polestara

Polestar i Volvo surađuju od 1996, a 2015. ga je Volvo u potpunosti preuzeo. Sada je pak stiglo vrijeme za sljedeći korak. Naime, nakon što je tijekom ovog ljeta najavljeno razdvajanje Volva i njegovog kućnog tunera to je i službeno provedeno. Drugim riječima, Polestar je postao samostalna marka koja će se usmjeriti na razvoj automobila s električnim i elektrificiranim pogonskim sklopovima, a Polestar je ovaj razvod potvrdio objavom priložene slike s porukom The End (eng. kraj, završetak).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Većina vodstva će prijeći iz Volva, a dakako Polestar će se s tehničke, odnosno razvojne i proizvodne strane također osloniti na Volvo. Za sada je prerano govoriti o tome koji i kakvi će se točno modeli ubuduće na tržištu naći pod polestarovom značkom, no za vjerovati je da će biti riječ o temeljito dorađenim izvedbama standardne ponude Volva, a za početak najviše šanse za preinake imaju modeli serije 60 i 90.

Dakle, Polestar bi trebao biti odgovoran za razvoj cijele modelne linije prema uzoru na mercedesov AMG s time da bi svi modeli imali elektrificirane pogonske sklopove. Među njima će se vjerojatno prvo naći hibridni, a potom i u potpunosti električno pokretani automobili. Polestar bi trebao nastaviti raditi i na posebnim paketima modela iz standardne ponude koji će dakle i dalje nositi značku Volva, a razlikovat će se oznakom Polestar Engineered.

Posljednji model koji je Polestar doradio kao dio Volva je bio XC60 T8 snage 421 KS. Raniji izvještaji su navodili da bi Polestar već do kraja ove godine mogao predstaviti svoj prvi model iz nove linije, no još nije poznato hoće li se raditi o najavnoj studiji ili konačnom produkcijskom vozilu.

U svakom slučaju uskoro bi trebali saznati više jer je potvrđeno kako će Polestar do kraja ove jeseni objaviti svoje planove.

Podijeli:
1