Volvo predstavio novi S60

Volvo predstavio novi S60

Nakon poduže najavne kampanje Volvo je napokon i službeno predstavio novu generaciju limuzinskog modela S60. Riječ je u potpunosti novom vozilu koje slijedi ne samo vrlo privlačan dizajn vanjštine i interijera ostalih recentnih noviteta ove švedske marke, već kupci mogu očekivati i visoku kvalitetu izrade te bogatu infotainment i sigurnosnu opremu kako i priliči jednom Volvu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S60 je u osnovi manji S90 te se dakako izravno temelji na ranije predstavljenom karavanskom V60. Točnije, ovaj se model temelji na modularnoj SPA platformi, a ponudu će otvoriti T5 snage 186 kW, odnosno 253 KS koji dolazi sa standardnim pogonom na prednje kotače. Slijedit će ga T6 snage 235 kW, odnosno 320 KS sa standardnim pogonom na sva četiri kotača.

Nadalje, tu su i dvije plug-in hibridne verzije T6 Twin Engine i T8 Twin Engine. Prva razvija snagu od 345 KS, a druga od 400 KS, a tu je dakako i pogon na sva četiri kotača. Kupcima će s T8 Twin Engine verzijom biti dostupan i paket Polestar Engineered koji dolazi s dotjeranim kočnicama, ovjesom, elektronikom, kotačima i sl, a razvija i snagu od 415 KS te 670 Nm najvećeg okretnog momenta.

Interijer i oprema su uglavnom prenijeti iz modela V60, a vrijedi posebno istaknuti napredni infotainment i sigurnosnu opremu poput sustava automatskog kočenja u nuždi i sl, kao i opcijski Pilot Asist koji pomaže vozaču prilikom upravljanja vozilom (kočenje, ubrzavanje, promjena voznih traka i sl.) pri brzinama do 130 km/h.

Proizvodnja novog S60 će započeti uskoro u novoj tvornici u američkoj Južnoj Karolini otkuda će se izvoziti na ostala svjetska tržišta na koja će stići krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine.

Podijeli:
1