Volvo potvrdio da XC40 stiže ove jeseni

Volvo potvrdio da XC40 stiže ove jeseni

Iz Volva je stigla i službena potvrda kako će kompaktni SUV XC40 biti premijerno predstavljen u drugoj polovici ove godine. Ova je informacija došla od strane šefa odjela za istraživanje i razvoj švedskog proizvođača Henrika Greena.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, Green je potvrdio i da će se ovaj automobil temeljiti na modularnoj platformi CMA te kako će glavnu konkurenciju trećem SUV-u u ponudi ove marke činiti BMW-ov X1, audijev Q3 i sl. U Volvu su vrlo uvjereni u adute ovog modela, tako da je Green izjavio kako su veliki izgledi da će XC40 biti najuspješniji model u ponudi Volva, a dizajnom bi se trebao uvelike osloniti na konceptni 40.1 (na slikama).

Što se motorizacije tiče kupcima će na izboru stajati nekoliko 3 i 4-cilindričnih turbo motora, a više je no vjerojatna dostupnost hibridnog modela kojeg će pokretati kombinacija 1,5-litrenog 3-cilindričnog turbo benzinca s električnim motorom i 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Nakon XC40 na tržište će stići novi XC60 te ostatak nove generacije serije 40, uključujući nove S40 i V40. Kasnije bi nas, kaže Green, Volvo mogao počastiti s dodatnim SUV modelima. Naime, Green smatra da su tri SUV-a vrlo dobra osnova, no crossoveri i SUV-ovi nude razne daljnje mogućnosti razvoja ponude u vidu različitih veličina i karoserijskih oblika.

Podijeli:
1