Volvo najavio novi S60

Volvo najavio novi S60

Volvo je prvo najavio dolazak Polestar Engineered verzije nove generacije modela S60 koja će činiti vrh ponude ovog automobila, a sada je čini se na red došao i teaser za standardnu izvedbu.
Točnije na priloženim slikama možete vidjeti dijelove prednjeg kraja (vjerojatno) standardnog modela u crvenoj boji, dok se na crno-bijelim slikama nalazi spomenuta performance izvedba.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će se automobil temeljiti na modularnoj SPA platformi, a kupcima će biti dostupne benzinske (vjerojatno ne i dizelske) te barem dvije hibridne izvedbe. Osnovu motorizacije će činiti 2,0-litreni 4-cilindrični motori, no izgledna je i ugradnja 3-cilindrične jedinice.

Vrh standardne ponude novog modela S60 će činiti izvedba pokretana hibridnim pogonskim sklopom T8 Twin Engine, a sada je iz Volva službeno potvrđeno kako će na temelju nje kupcima biti ponuđena i još jedna snažnija verzija koja će nositi oznaku Polestar Engineered. Koliko je trenutno poznato ove će dotjerane izvedbe biti dostupne samo s modelima serije 60 pa istovrsne modele možemo očekivati kod XC60 i V60.

Standardni Volvo S60 Twin Engine će razvijati kombiniranu snagu od 400 KS te najveći okretni moment od 640 Nm. Polestar Engineering će pak razvijati snagu od 415 KS te najveći okretni moment od 670 Nm. Uz ova poboljšanja očekuju se i razne dorade mjenjača, ovjesa, kočnica, upravljača i sl, a slično će vrijedi i za interijer s novim sportskim sjedalima, upravljačem i raznim drugim detaljima.

Na kraju podsjetimo kako će službena premijera ovog automobila biti održana za par dana, odnosno 20. lipnja u novim pogonima u američkom Južnoj Karolini nedaleko Charlestona, gdje će se ovaj automobil isključivo i proizvoditi.

Podijeli:
1