Volkswagenov tajanstveni projekt Trinity za novu generaciju e-vozila

Volkswagenov tajanstveni projekt Trinity za novu generaciju e-vozila

Unutar Volkswagena razvija se poseban novi projekt nadimka Trinity. Njegov je cilj složiti sasvim novu platformu za električna vozila budućnosti, modernu i modularnu, te postaviti potpuno nove standarde za masovnu proizvodnju električnih automobila

Volkswagen je prošloga tjedna potvrdio kako njihovi stručnjaci rade na, još uvijek tajanstvenom, projektu Trinity, koji obuhvaća razvoj kako nove platforme za električna vozila, tako i potpuno novog modela automobila. Taj bi automobil trebao postati novom perjanicom Volkswagenove ponude, a objedinjavao bi tri grane na kojima se u kompaniji trenutačno najviše radi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Projekt Trinity, dakle, ima cilj donijeti revoluciju u tri područja:

  1. Stvoriti potpuno novu arhitekturu vozila s “ravnim sjedalima” (što god to značilo), ali s “ikonskim dizajnom”. Nova platforma bila bi nasljednik aktualne modularne platforme MEB, inovativna i drugačija, dok bi prvo vozilo bilo nisko i neuobičajeno široko. Dakako, riječ je o platformi za isključivo električna vozila.
  2. Vožnja u novim vozilima unutar ovog projekta bila bi gotovo u potpunosti autonomna (do razine 4) i potpomognuta neuronskim računalnim mrežama. Implementacija automatike ovisila bi prije svega o zakonodavnim rješenjima diljem svijeta.
  3. Volkswagen za ovu liniju vozila planira uvesti radikalno drugačije standarde masovne proizvodnje, iskoristiti sve prednosti svojeg dugogodišnjeg iskustva na tom području, te omogućiti postavljanje novih standarda čak i kada je riječ o dometu vozila, brzini punjenja i digitalizaciji cijelog iskustva.
Jedine konkretne infomacije o projektu Trinity

Volkswagen će projekt Trinity, platformu i prvi automobil unutar njega, razvijati u svojoj tvornici u Wolfsburgu, a očekuju da će u doglednoj budućnosti moći sastaviti 300 tisuća ovakvih vozila godišnje.

Upućeni u zbivanja unutar VW koncerna kažu da bi jedan od smjerova u kojem bi ovaj projekt mogao krenuti predstavlja i koncept električnog coupea Audi Artemis, prikazan u rujnu prošle godine (vidljiv na priloženim slikama).

Audi Artemis koncept

Podijeli:
1