Volkswagenov ID.Buzz već naručilo preko 10.000 kupaca

Volkswagenov ID.Buzz već naručilo preko 10.000 kupaca

Prva godina proizvodnje novog Volkswagenovog "hippie vana" već je gotovo u potpunosti rasprodana. O popularnosti svjedoči i činjenica da su ga kupci razgrabili bez ijedne testne vožnje ili razgledavanja u salonu

Početkom ljeta Volkswagen je otvorio narudžbe za svoj dugo očekivani električni kombi ID.Buzz. Nasljednik megapopularnog “hippie vana” iz prošlog stoljeća dolazi kao putnički ili dostavni model, vrlo je atraktivnog dizajna, ali i nešto manje atraktivne cijene – najniža cijena kod nas je 430.931 kn za Cargo verziju te 476.456 kn za ID. Buzz Pro s pet sjedala.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Međutim, ovako visoke cijene nisu spriječile prave ljubitelje Volkswagenovog naslijeđa i elektrifikacije da naruče svoj ID.Buzz. Već sada, mjesecima prije prvih isporuka kupcima, bez da je kombi izložen u ijednom salonu, pa čak i bez da je itko od kupaca mogao sjesti u njega i odraditi probnu vožnju, VW je zaprimio preko 10.000 narudžbi. Time je ovogodišnja proizvodnja od planiranih najviše 15.000 primjeraka gotovo rasprodana.

Najviše naručitelja novog ID.Buzza dolazi iz Norveške (3.400), slijedi Njemačka (2.500), pa potom Nizozemska (1,100) te Belgija (1.000). Serijska proizvodnja započela je u svibnju u VW-ovim pogonima u Hannoveru, a prvi kupci svoje bi kombije trebali dobiti tijekom listopada.

Ovako visoka inicijalna potražnja znači i da će se proizvodni kapaciteti povećavati. Nakon 15 tisuća ove godine, nagodinu će Volkswagen proizvesti do 60 tisuća, a godinu nakon toga čak 130 tisuća primjeraka ID.Buzza.

YouTube MP3 - Hotmail
1