Volkswagen – Zwickau će postati najveća europska tvornica električnih automobila

Volkswagen – Zwickau će postati najveća europska tvornica električnih automobila

Grupa Volkswagen je objavila svoj plan pretvaranja pogona u istočnonjemačkom gradu Zwickau, u kojoj se trenutno proizvode Golf i Golf Variant, u najveću europsku tvornicu električnih automobila. Konkretnije, VW u ovom gradu namjerava proizvoditi do 330.000 električno pokretanih vozila godišnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Njemački automobilski div će uložiti 1,2 milijarde Eura u Zwickau kako bi prenamijenio i modernizirao pogone iz kojih će uskoro započeti izlaziti električni hatchback ID Neo. Podsjetimo, riječ je o produkcijskoj izvedbi studije I.D, a početak proizvodnje ovog automobila je zakazan za studeni 2019.

Kada prenamjena tvornice bude konačno gotova u Zwickau će se od 2021. proizvoditi šest električnih modela, a svi će se temeljiti na modularnoj MEB platformi namijenjenoj upravo ovako pokretanim automobilima. Drugim riječima, Zwickau će biti početna točka velike električne ofenzive u kojoj Grupa VW namjerava do 2025. ponuditi oko 50 električno pokretanih modela pod značkama raznih svojih marki.

Na kraju dodajmo kako VW gradi dvije nove MEB tvornice u Kini koje će započeti s proizvodnjom 2020, a barem jedna MEB tvornica će se nalaziti i u Sjevernoj Americi.

Podijeli:
1