Volkswagen želi autonomno parkiranje do 2020. učiniti dijelom mainstreama

Volkswagen želi autonomno parkiranje do 2020. učiniti dijelom mainstreama

Parkiranje vozila na aerodromima, trgovačkim centrima i sličnim mjestima gdje zna vladati veća gužva je u osnovi gubitak vremena i često uzrok stresa koji se relativno lako da riješiti. Odgovor se svakako nalazi u autonomnoj vožnji, odnosno autonomnom parkiranju, a upravo Grupa Volkswagen želi uvesti ovu tehnologiju u svoja mainstream vozila već do 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Primjerice vozač bi ostavio vozilo na ulazu u trgovački centar, a potom i e automobil sam uputio potražiti prazno parkirno mjesto. Ako je riječ o električnom ili plug-in hibridnom automobilu preferiralo bi mjesto s punjačem. Same garaže bi mogle pomoći vozilu s određenim jednostavnim oznakama koji bi mu davale potrebne informacije.

Gdje se vozilo nalazi, pozivanje vozila pa pokupi vozača na izlazu iz trgovačkog centra bi se obavljalo putem aplikacije za mobilne telefone. Putem iste bi se moglo vršiti i plaćanje u garažama s naplatom parkinga, a može nuditi i razne druge mogućnosti.

Trenutno se vrše testiranja u zatvorenim dijelovim garaža, no uskoro će uslijediti i real life testovi. Kako bi sve proteklo u skladu s očekivanjima testni modeli su opremljeni “naprednim sustavima prepoznavanja okoline, kamerama i senzorima.” Volkswagen namjerava započeti ugrađivati ovu tehnologiju u svoja vozila od 2020.

Podijeli:
1