Volkswagen želi autonomno parkiranje do 2020. učiniti dijelom mainstreama

Volkswagen želi autonomno parkiranje do 2020. učiniti dijelom mainstreama

Parkiranje vozila na aerodromima, trgovačkim centrima i sličnim mjestima gdje zna vladati veća gužva je u osnovi gubitak vremena i često uzrok stresa koji se relativno lako da riješiti. Odgovor se svakako nalazi u autonomnoj vožnji, odnosno autonomnom parkiranju, a upravo Grupa Volkswagen želi uvesti ovu tehnologiju u svoja mainstream vozila već do 2020.

Primjerice vozač bi ostavio vozilo na ulazu u trgovački centar, a potom i e automobil sam uputio potražiti prazno parkirno mjesto. Ako je riječ o električnom ili plug-in hibridnom automobilu preferiralo bi mjesto s punjačem. Same garaže bi mogle pomoći vozilu s određenim jednostavnim oznakama koji bi mu davale potrebne informacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Gdje se vozilo nalazi, pozivanje vozila pa pokupi vozača na izlazu iz trgovačkog centra bi se obavljalo putem aplikacije za mobilne telefone. Putem iste bi se moglo vršiti i plaćanje u garažama s naplatom parkinga, a može nuditi i razne druge mogućnosti.

Trenutno se vrše testiranja u zatvorenim dijelovim garaža, no uskoro će uslijediti i real life testovi. Kako bi sve proteklo u skladu s očekivanjima testni modeli su opremljeni “naprednim sustavima prepoznavanja okoline, kamerama i senzorima.” Volkswagen namjerava započeti ugrađivati ovu tehnologiju u svoja vozila od 2020.

Podijeli:
1