Volkswagen T-Rug kao konkurencija novom Land Rover Defenderu?

Volkswagen T-Rug kao konkurencija novom Land Rover Defenderu?

Većini je već dobro poznata činjenica kako Volkswagen namjerava u skoroj budućnosti lansirati više električno pokretanih noviteta te kako će cijela ova električna priča započeti sljedeće godine predstavljanjem produkcijske izvedbe studije I.D. Također, već su poznati neki od tih električno pokretanih noviteta, a sada stiže vijest kako će VW lansirati i električno off-road vozilo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako barem tvrdi njemački Auto Bild. Točnije, spomenuti izvor kaže da će ovaj novitet nositi oznaku T-Rug te da se u njegovoj ponudi uopće neće naći motori s unutrašnjim izgaranjem već da će imati samo električni pogonski sklop. Nadalje, ovaj će se model temeljiti na platformi MEB te će kupcima biti dostupan u izvedbama s trima i petorim vratima.

Verzija s trima vratima će otprilike biti dugačka oko 4,5 m, dok će izvedba s petorim vratima zahvaljujući duljem međuosovinskom razmaku imati oko 4,85 m. Svojim kutijastim dizajnom, dimenzijama, robusno izrađenim interijerom i sl. ovaj bi model trebao biti konkurencija konvencionalno pokretanom novom Defenderu.

Dakako, službenih potvrda ovih navoda za sada nema pa treba uzeti ovaj izvještaj s određenom rezervom. U svakom slučaju bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti ovakav automobil u produkcijskoj formi.

Podijeli:
1