Volkswagen T-Roc Cabriolet stiže već sljedeće godine

Volkswagen T-Roc Cabriolet stiže već sljedeće godine

Volkswagen je ranije ove godine potvrdio kako će na tržište lansirati cabrio izvedbu modela T-Roc, a sada doznajemo kako bi ovaj model trebao stići tijekom 2019. Iz samog VW-u su priznali kako nema velikog interesa za takvu vrstu automobila, no svejedno su se odlučili dati mu zeleno svjetlo za proizvodnju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, u VW-u znaju kako T-Roc kabriolet nije racionalan izbor te da s poslovne strane nema prevelikog smisla, no pozitivnoj odluci je pridonio odličan izgled studije koji je osvojio srca vodstva ovog njemačkog proizvođača i dobio mnoge pozitivne kritike publike.

Ovaj automobil u jednu ruku možemo promatrati kao nasljednika Golfa Cabrioleta, s obzirom da prema do sada dostupnim informacijama Golf neće dobiti sličnu izvedbu u doglednoj budućnosti. Prvi testni modeli su već primijećeni na prometnicima te su potvrdili da će T-Roc Convertible biti automobil s dvoja vrata, četiri mjesta u unutrašnjosti, kao i da će imati platneni električno sklopivi krov.

Vizualno, pored krova, najveće razlike u odnosu na standardnu izvedbu će činiti određene izmjene na stražnjem kraju te na bokovima automobila, dok će prednji dio biti gotovo identičan. Vrata neće imati klasični okvir prozora te će biti nešto dulja kako bi se olakšao pristup stražnjim sjedalima. Koliko će na njima biti prostora tek ćemo saznati, a prtljažnik će dakako biti neto manji jer se osigurao dodatni prostor za spremanje krova.

Ovaj kabriolet će više-manje cijelu konvencionalnu motorizaciju (benzinske i dizelske motore) posuditi od standardnog modela, a izgledno je i kasnije proširenje ponude s hibridnom verzijom. Postoje neke indicija kako će biti dostupan samo s pogonom na prednje kotače s obzirom na povećanje mase koje dolazi sa sklopivim krovom, no za sada nema službenih potvrda.

Proizvodnja ovog T-Roca će biti povjerena pogonima u njemačkom Osnabrücku, a vjeruje se kako će na tržište stići u drugoj polovici sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1