Volkswagen sljedećeg tjedna ponovno pokreće proizvodnju u Europi

Volkswagen sljedećeg tjedna ponovno pokreće proizvodnju u Europi

Nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa koja je potrajala nekoliko tjedana, u Volkswagenu planiraju povratak radnika na posao već sljedećega tjedna, uz postupni početak proizvodnje u svim svojim pogonima koji su privremeno zaustavljeni

Prošlo je otprilike mjesec dana otkako je koronakriza zaustavila proizvodnju automobila u gotovo svim tvornicama Europe i svijeta. U Volkswagenu smatraju da se situacija do sada već dovoljno popravila da bi se njihovi pogoni za sklapanje putničkih automobila mogli ponovno otvoriti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz koncerna najavljuju kako će već u ponedjeljak, 20. travnja, s radom započeti tvornice u njemačkom Zwickau te Bratislavi. Ostali pogoni u Njemačkoj kao i oni u Portugalu, Španjolskoj, Rusiji i SAD-u trebali bi biti  ponovno otvoreni tjedan dana nakon toga. Sve ostale Volkswagenove tvornice u svijetu u normalni režim rada vratit će se tijekom svibnja.

Imaju iskustvo iz Kine

Ova odluka u skladu je s preporukama vlasti u pojedinim zemljama o postupnom popuštanju mjera izolacije, a u Volkswagenu najavljuju da će se pridržavati svih sigurnosnih i zdravstvenih propisa, uz vrlo visoke mjere zaštite zdravlja svojih radnika. Na snazi će biti čak stotinjak vrlo opsežnih mjera.

Proizvodnju pojedinih modela pokretat će, kažu, postupno, u skladu s količinama dobavljivih dijelova, a i radno vrijeme će biti skraćeno. Pripreme za otvaranje pogona za sklapanje vozila već su u tijeku, a u zadnjih nekoliko dana postupno se započelo i s dobavom dijelova iz Kine i njihovom pripremom u nekoliko manjih pogona diljem Njemačke i Poljske. Prilikom pokretanja proizvodnje u Europi bit će iskorišteno iskustvo VW grupe iz Kine, gdje je ponovno otvoreno 32 od ukupno 33 pogona nakon što je vrhunac pandemije prošao.

YouTube MP3 - Hotmail
1