Volkswagen razvija dvije nove hibridne verzije Golfa

Volkswagen razvija dvije nove hibridne verzije Golfa

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen radi na razvoju dva hibridna Golfa, odnosno na verzijama Golf MHEV i Golf MHEV Plus. Riječ je o tzv. blagim, odnosno mild hibridima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Golf MHEV je u osnovi klasični blagi hibridni pogonski sklop kojeg čini kombinacija 1,5-litrenog TSI benzinca uparenog s elektropokretačem – generatorom (BISG) te električnim motorom snage 26 kW i 48 V litij-ionskom baterijom, kao i 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvije spojke.

Golf MHEV Plus je nešto zanimljiviji koncept s obzirom da koristi isti električni motor koji pomaže pri pokretanju prednjih kotača, no može se ugraditi još jedan električni motor otraga za stražnje kotače. Time ovaj model u osnovi ima pogon na sva četiri kotača čiji je cilj prvenstveno povećati stabilnost i upravljivost vozila, odnosno sigurnost.

Prvi je model prema navodima izvora gotovo spreman za serijsku proizvodnju, a drugi je trenutno više prototip za kojeg još nije sigurno hoće li se naći na tržištu. Glavni razlog tome je kompleksnost sustava, no u VW-u rade na novom softwareu koji bi trebao značajno poboljšati rad ovog sustava. Također, Plus verzija bi trebala biti i osjetno štedljivija jer bi se drugi električni motor mogao iskoristiti i za regenerativno kočenje pa postoji dobra šansa da dobije zeleno svjetlo.

Za sada nema konkretnijih podataka kada će ovi modeli stići na tržište.

Podijeli:
1