Volkswagen predstavio ovogodišnji koncept za Wörthersee – Golf GTI First Decade

Volkswagen predstavio ovogodišnji koncept za Wörthersee – Golf GTI First Decade

Volkswagen će danas na austrijskom Wörtherseeu, odnosno na ovogodišnjem okupljanju poklonika proizvoda proizvođača iz Wolfsburga predstaviti novi konceptni GTI. Ove godine će se održati 36. susreti na Wörtherseeu i deseti zaredom na kojima će VW predstaviti studijski model. Podsjetimo, 2008. je predstavljen Golf GTI Performance, a prošle smo godine imali priliku upoznati GTI snage 400 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovogodišnji koncept će svakako ispuniti očekivanja publike. Naime, Golf GTI First Decade, dizajniran i osmišljen od strane volkswagenovih stažista, pokreće hibridni pogonski sklop ukupne snage od 305 kW, odnosno 415 KS.

Riječ je o kombinaciji benzinskog motora zaduženog za pokretanje prednjih te 48-voltnog električnog motora koji će pokretati stražnje kotače. Svaki od njih može pokretati automobil samostalno te zajedno s drugim.

Što se ostalih karakteristika tiče, recimo da će ovaj model imati dvobojni plavi lak, odnosno kombinaciju boja Satin Ocean Shimmer i Atlantic plave. Tu su još i stražnji spojler te jedinstveni 20-colni naplaci. Stražnja klupa je uklonjena radi sportskog ugođaja, a novost čine novi audio sustav i činjenica da se položaj vozačevog sjedala može prilagođavat putem aplikacije za pametne telefone. Tu su također i funkcije masaže i pamćenja položaja sjedala, a oba prednja sjedala su obložena Nappa kožom i Alcantarom.

Podijeli:
1