Volkswagen potvrdio premijeru nove generacije modela Polo

Volkswagen potvrdio premijeru nove generacije modela Polo

Volkswagen je službeno potvrdio kako će nova generacija modela Polo premijerno biti predstavljena 16. lipnja u Berlinu, dok će svoj prvi javni nastup imati na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu. S obzirom da će trenutna generacija ove godine navršiti osam godina svakako je došlo vrijeme za pomlađivanje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Volkswagen je već ranije objavio službeni video zapis ovog noviteta ne kojem je bio skriven njegov konačni dizajn, a internetom su kružile i slike navodne produkcijske verzije. U svakom slučaju glede dizajna ne treba očekivati velika iznenađenja s obzirom da će novi Polo biti prepoznatljivi član volkswagenove modelne obitelji te nasljednik trenutnog modela.

Puno važnije je ono ispod kože, odnosno novi će se Polo temeljiti na MQB A0 platformi koju će dijeliti s novom Ibizom i Fabijom. Pokretat će ga nekoliko volkswagenovih benzinskih i dizelskih turbo motora manjeg obujma, poput 1.0 i 1.5 TSI, dok će vrh ponude činiti GTI izvedba koju će navodno pokretati 2,0-litreni TSI. Također, mogu se očekivati i alternativno pokretane verzije.

Novi će model biti nešto veći od svog prethodnika pa će narasti i ponuda prostora unutar putničke kabine, a kupci mogu očekivati bogatiju i napredniju opremu, posebno kada je riječ o infotainmentu i sigurnosti. Očekuje se da će se u ponudi zadržati verzija s trima vratima iako u segmentu njihova prodaja opada.

U sklopu najavne kampanje Volkswagen je objavio nekoliko video teasera koje možete vidjeti priložene uz ovu vijest, na kraju još dodajmo da će proizvodnja šeste generacije Pola započeti krajem ovog mjeseca, a početak prodaje se može očekivati odmah nakon Frankfurta.

YouTube MP3 - Hotmail
1