Volkswagen potvrdio – električni Beach Buggy stiže u Ženevu

Volkswagen potvrdio – električni Beach Buggy stiže u Ženevu

Već smo vas krajem prošle godine izvijestili o mogućnosti da Volkswagen u Ženevi predstavi studiju moderne interpretacije modela Meyers Manx koji se temeljio na VW-ovoj Bubi, odnsono tzv. Beach Buggy. Sada je to i službeno potvrđeno objavom priloženih teasera.

Ovaj koncept će se temeljiti na VW-ovoj MEB platformi namijenjenoj električnim vozilima. Dakle, moderna će verzija Buggya imati električni pogonski sklop kako i priliči trenutnim trendovima u autoindustriji. Veliki kotači i odignutos podnice će rezultirati uvjerljivim off-road nastupom, a lako je moguće i da koncept ima pogon na sva četiri kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se samog izgleda vozila tiče čini se kako su svi potrebni elementi prisutni. Vanjština je zaobljena, krov je otvoren, nema vratiju i sl. Također, čini se da će i slobodnija boja podsjetiti na originalne modele.

Službena premijera će biti održana na ovogodišnjem ženevskom auto salonu početkom ožujka. Za sada nema informacija o potencijalnoj serijskoj proizvodnji ovog automobila. Ako do nje ipak dođe, za očekivati je da će serijsko vozilo biti dio VW-ove linije ID. Moguće je da će konačna odluka o proizvodnji biti donijeta nakon analize reakcije javnosti nakon ženevske premijere.

Podijeli:
1