Volkswagen planira još jedan električni SUV

Volkswagen planira još jedan električni SUV

Volkswagen je potvrdio kako pored produkcijske verzije konceptnog modela I.D. Crozz namjerava na tržište lansirati još jedan električni SUV/crossover. Šef VW-ovog dizajna Klaus Bischoff je u svom posljednjem intervjuu potvrdio kako će taj drugi model biti nešto konvencionalnijeg dizajna nego produkcijski Crozz te kako će na tržište stići nedugo iza njega, odnosno tijekom 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, produkcijski Crozz će se uvelike osloniti na najavnu studiju, dok će drugi električni SUV posuditi pojedine elemente dizajna od modela kao što su T-Roc i Tiguan, a trebao bi imati i višu liniju krova te općenito biti nešto praktičniji od modela Crozz.

Što se tehničkih detalja tiče oni za sada nisu službeni poznati, no očekuje se kako će ga pokretati dva električna motora, jedan na stražnjoj i jedan manji na prednjoj osovini. Kombinirana snaga će im se kretati oko 300 KS, a autonomija će navodno iznositi oko 400 do 500 km.

Prije nego što na tržište stignu ovi SUV-ovi Volkswagen će kupcima ponuditi produkcijsku verziju prve I.D. studije, odnosno električni hatchback čija će proizvodnja započeti za 100 tjedana. Ovaj će model stići nedugo nakon sljedeće generacije Golfa, a pokretat će ga jedan električni motor snage oko 170 KS, dok će se autonomija kretati između 400 i 600 km ovisno o odabranim baterija. Naime, očekuje se da će kupcima biti dostupne baterije različitog kapaciteta.

Podijeli:
1