Volkswagen objavio nove skice Golfa VIII

Volkswagen objavio nove skice Golfa VIII

Iz Volkswagena stižu nove informacija o sljedećoj generaciji modela Golf. Podsjetimo, ovaj će automobil službeno biti predstavljen nakon frankfurtskog auto salona na zasebnoj priredbi u listopadu, u Wolfsburgu. Prve isporuke su planirane za kraj veljače 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je ekipa iz Wolfsburga objavila novu skicu vanjštine te, po prvi put, unutrašnjosti ovog automobila. Upravo je ta unutrašnjost do sada bila najveća nepoznanica nove generacije s obzirom da se vanjština, sudeći prema najavama i viđenim testnim primjercima, neće pretjerano razlikovati od Golfa VII. Kada je riječ o vanjskom izgledu, Volkswagen se dakle namjerava držati svoje već dobro iskušane prakse evolucije dizajna prethodnika.

U usporedbi s Golfom VII unutrašnjost će biti poprilično različita. Kao novosti se najviše ističu digitalna instrumentna ploča te s njom povezani središnji zaslon, a primjetno je i veliko smanjenje broja klasičnih prekidača. Naime, na središnjem stupu se nalazi tek manji broj prekidača omeđen otvorima za ventilaciju. Ispod toga je par pretinaca, a vjerojatno i indukcijski punjač.

Tradicionalna ručica je kod modela s automatskim mjenjačem zamijenjena prekidačem, a pored njega je i prekidač elektroničke ručne kočnice. Tu je i novi više-funkcijski upravljač. Lijevo od upravljača se nalazi nekoliko prekidača i možda je riječ o novim komandama za svjetla. Na kraju, mogu se očekivati kvalitetniji materijali i još viša razina izrade, kao i napredna te bogata sigurnosna i infotainment oprema.

U ponudi će se nalaziti nekoliko benzinskih i dizelskih motora te blagih hibrida, kao i TGI verzija pokretana prirodnim plinom. U ponudi se svakako neće naći verzija s trima vratima, kao ni e-Golf s obzirom da će njega zamijeniti ID.3. U novoj generaciji će ponovno biti dostupan plug-in hibridni GTE s autonomijom od oko 80 km, kao i GTI te Golf R. Obje sportske izvedbe će na tržište stići već tijekom sljedeće godine, a navodno u VW-u rade i na Golf R Plus izvedbi snage blizu 400 KS.

Podijeli:
1