Volkswagen objavio nove skice Golfa VIII

Volkswagen objavio nove skice Golfa VIII

Iz Volkswagena stižu nove informacija o sljedećoj generaciji modela Golf. Podsjetimo, ovaj će automobil službeno biti predstavljen nakon frankfurtskog auto salona na zasebnoj priredbi u listopadu, u Wolfsburgu. Prve isporuke su planirane za kraj veljače 2020.

Sada je ekipa iz Wolfsburga objavila novu skicu vanjštine te, po prvi put, unutrašnjosti ovog automobila. Upravo je ta unutrašnjost do sada bila najveća nepoznanica nove generacije s obzirom da se vanjština, sudeći prema najavama i viđenim testnim primjercima, neće pretjerano razlikovati od Golfa VII. Kada je riječ o vanjskom izgledu, Volkswagen se dakle namjerava držati svoje već dobro iskušane prakse evolucije dizajna prethodnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U usporedbi s Golfom VII unutrašnjost će biti poprilično različita. Kao novosti se najviše ističu digitalna instrumentna ploča te s njom povezani središnji zaslon, a primjetno je i veliko smanjenje broja klasičnih prekidača. Naime, na središnjem stupu se nalazi tek manji broj prekidača omeđen otvorima za ventilaciju. Ispod toga je par pretinaca, a vjerojatno i indukcijski punjač.

Tradicionalna ručica je kod modela s automatskim mjenjačem zamijenjena prekidačem, a pored njega je i prekidač elektroničke ručne kočnice. Tu je i novi više-funkcijski upravljač. Lijevo od upravljača se nalazi nekoliko prekidača i možda je riječ o novim komandama za svjetla. Na kraju, mogu se očekivati kvalitetniji materijali i još viša razina izrade, kao i napredna te bogata sigurnosna i infotainment oprema.

U ponudi će se nalaziti nekoliko benzinskih i dizelskih motora te blagih hibrida, kao i TGI verzija pokretana prirodnim plinom. U ponudi se svakako neće naći verzija s trima vratima, kao ni e-Golf s obzirom da će njega zamijeniti ID.3. U novoj generaciji će ponovno biti dostupan plug-in hibridni GTE s autonomijom od oko 80 km, kao i GTI te Golf R. Obje sportske izvedbe će na tržište stići već tijekom sljedeće godine, a navodno u VW-u rade i na Golf R Plus izvedbi snage blizu 400 KS.

Podijeli:
1