Hotmail, gmail log in, fb log in'

Volkswagen naručio baterije u vrijednosti Tesle

Volkswagen naručio baterije u vrijednosti Tesle

Grupa Volkswagen je već ranije potvrdila kako do sredine sljedećeg desetljeća namjerava tržištu ponuditi 80-ak novih plug-in hibridnih i baterijskih električnih vozila te kako želi da do tada trećinu prodaje novih modela čine upravo takva vozila. Kako bi u tome uspjeli bit će im potrebne baterije i to jako puno baterija. Štoviše Grupa VW planira do 2025. osigurati baterija ukupnog kapaciteta od 150 GWh godišnje u vrijednosti od oko 50 milijardi Eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima ovaj njemački div je do sada s dobavljačima već potpisao ugovore u vrijednosti od oko 40 milijardi Eura, a prije malo više od mjesec dana je objavljeno kako su ti ugovori dostigli 20 milijardi Eura. Drugim riječima, upravo je ovo jedan od najboljih dokaza koliko su u Grupi VW odlučni i ozbiljni u elektrifikaciji svoje ponude i koliko brzo u tom projektu napreduju.

Fortune javlja kako je trenutna vrijednost VW-ove narudžbe za baterija bliska ukupnoj tržišnoj vrijednosti Tesle. Drugim riječima, Tesli tek sada predstoji prava bitka za kupce električnih vozila kada se automobilski divovi poput Grupe VW ozbiljno uključe u bitku.

Podsjetimo, prvi električni model u ovom valu noviteta će biti Audi E-Tron čija će proizvodnja krenuti u drugoj polovici ove godine, a sjedeće godine stiže porscheov Mission E te VW-ova linija I.D. s nekoliko različitih modela.

1