Volkswagen najavio premijeru modela T-Roc

Volkswagen najavio premijeru modela T-Roc

Volkswagen je objavio video zapis putem kojeg nas ukratko upoznaje sa svojim novim malim crossoverom koji će biti konkurencija modelima kao što su Nissan Juke, Renault Captur i sl. Ukratko riječ je o produkcijskoj izvedbi studije T-Roc, a neki vjeruju kako će ovo ime biti prenijeti i na serijski model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U svakom slučaju ovaj će se automobil temeljiti na manjoj izvedbi volkswagenove modularne platforme, odnosno na platformi MQB A0 koju će dijeliti sa sljedećim Polom, seatovom Ibizom i sl. Slično će biti i s ponudom motora, odnosno T-Roc će pokretati nekoliko TSI I TDI motora, uključujući 1.0 i 1.5 TSI te 1.6 i 2.0 TDI pogonski strojevi upareni s ručnim te automatskim DSG mjenjačima.

Vjeruje se da bi se u ponudi trebao naći i pogon na sva četiri kotača, a dizajn ovog vozila će biti inspiriran onim većeg Tiguana. Proizvodnja će biti povjerena volkswagenovim pogonima u portugalskoj Palmeli, a prodaja će započeti nedugo nakon frankfurtskog auto salona.

S obzirom da se predviđa da bi VW online premijeru mogao odraditi već tijekom ovog mjeseca, uskoro bi mogli saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1