Volkswagen još jednom najavio T-Cross

Volkswagen još jednom najavio T-Cross

Volkswagen je objavio prve službene fotografije i video zapis svog novog malog SUV-ova, odnosno crossovera koji bi na europska tržišta trebao započeti pristizati najkasnije početkom iduće godine. Riječ je o modelu T-Cross koji će se u ponudi ovog njemačkog diva smjestiti ispod T-Roca te tako postati tzv. ulazni model u VW-ovu crossover liniju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

T-Cross se dakako temelji na modularnoj platformi MQB, a ako ga nekom opišete kao povišeni Polo nećete puno pogriješiti. Inače, ukupna duljina mu iznosi 4107 mm, a visina 1558 mm. Njegov proizvođač navodi da će T-Cross svojim kupcima ponuditi zavidnu ponudu prostora unutar putničke kabine te vodeći obujam prtljažnika u segmentu od 455 l.

Unutrašnjost bi trebala biti živa i moderna s naglaskom na sigurnosti i naprednom infotainmentu što će privući mlađe kupce pa će tako biti dostupna i digitalna instrumentna ploča te 8-inčni središnji zaslon, sustav bežičnog punjenja mobitela i sl. Od sigurnosne opreme T-Cross će dolaziti sa sustavima kao što su Front Assist, Lane Assist, Blind Spot Monitor, Rear Traffic Alert i sl.

Glavnu konkurenciju će mu činiti modeli poput nissanovog Jukea i druga slična vozila, a motorizacija će se sastojati od dobro nam poznatih TSI i TDI pogonskih strojeva. Konkretnije, ponudu će otvoriti 1,0-litreni TSI snage 95 i 115 KS, dok će vrh ponude činiti 1,5-litreni 4-cilindrični motor snage 150 KS. Između njih će se smjestiti jedini dizelski motor u ponudi snage 95 KS. Koliko je za sada poznato T-Cross će biti dostupan isključivo s pogonom na prednje kotače, a motori će biti upareni s ručnim te automatskim DSG mjenjačima.

Za sada još uvijek nije potvrđeno mjesto i vrijeme premijere, no moguće je da je za nju odabran ovogodišnji pariški auto salon.

Podijeli:
1