Volkswagen isporučio 100.000 e-Golfova u pet godina

Volkswagen isporučio 100.000 e-Golfova u pet godina

Ovoga je tjedna Volkswagen svečano kupcu uručio svoj stotisućiti električno pokretani Golf, jedan od najprodavanijih električnih automobila u proteklim godinama, ali i koji će biti povučen s tržišta

Volkswagen je prilikom predstavljanja nove generacije Golfa najavio kako će novi model dolaziti u pet inačica, no da niti jedna od njih neće biti potpuno električna. Golf će nastaviti s hibridnim i klasičnim motorima, dok će za potpunu elektrifikaciju prijevoza biti “zadužena” Volkswagenova platforma MEB i, za početak, linija vozila pod zajedničkim nazivom ID.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Međutim, dok se ta budućnost ne počne ostvarivati, e-Golfovi iz dosadašnjih generacija i dalje pronalaze svoje kupce. Otkako je 2014. godine lansiran, električni Golf prodan je u 100.000 primjeraka, a upravo jubilarni stotisućiti automobil ovoga je tjedna uručen sretnom kupcu u Volkswagenovoj tvornici u Dresdenu. U toj se tvornici e-Golf sklapa posljednje tri godine.

Nakon e-Golfa stiže ID.3

“e-Golf je bio naš ambasador za e-mobilnost više od pet godina. Današnja isporuka 100.000-tog primjerka potvrđuje da je uspjeh ovog modela ispunio njegovu misiju. Stoga on igra ključnu ulogu u preokretu koji se događa u mobilnosti za mnoge kupce, te postavlja temelje za novi ID.3”, izjavio je Holger B. Santel, njemački šef prodaje i marketinga u Volkswagenu.

Ove će godine biti proizvedeno oko 16.000 e-Golfova, što je rekordan broj u njegovoj kratkoj povijesti, dok će do kraja godine broj isporuka kupcima iznositi oko 24.800 komada. Glavna tržišta za e-Golf su Norveška, Njemačka, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Nizozemska.

Dodajmo ovoj službenoj, svečarskoj, objavi kako je e-Golf bio popularan i među naši taksistima, ali isto tako mnogi su ostali razočarani jer je u praksi imao vrlo kratak doseg, pa su često morali ići na punjače električnom energijom.

Podijeli:
1