Volkswagen ID.3 dobio prvi redizajn

Volkswagen ID.3 dobio prvi redizajn

Redizajniran je model na kojem se zasniva električna ponuda Volkswagena, obiteljski kompaktni električni ID.3, koji sada donosi djelomično izmijenjen vanjski izgled i druga poboljšanja na temelju povratnih informacija kupaca

Volkswagen je otkrio redizajniranu inačicu svojeg temeljnog modela električnih gradskih automobila, koji je imao cilj naslijediti kutnog Golfa – ID.3. Prvi facelift ovog modela donosi osvježen vanjski dizajn, materijale više kvalitete i posljednju generaciju sustava aktivne pomoći vozaču, sve to dvije i pol godine nakon lansiranja prve generacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kozmetičke izmjene

Naravno, nadograđen je i softver, koji je ispočetka bio boljka ovog modela, a VW se pohvalio kako ID.3 u osvježenoj inačici ima interijer od kvalitetnijih, veganskih i održivih, materijala, što je politika koju će slijediti svi modeli iz obitelji ID.

Kad je riječ o vanjskom izgledu, VW ističe da je on “oštriji”, oku ugodniji, s optimiziranim otvorima za usis zraka i većim plohama obojanima u boju karoserije. Tu je i novi prednji odbojnik, koji se bojom i oblikom stapa s prednjim poklopcem. Sve to dovelo je i do poboljšanja sa strane aerodinamike. Veću izmjenu doživio je i stražnji svjetlosni potpis, koji sada karakteriziraju dvostruki LED elementi u poklopcu prtljažnika.

Određene unutarnje površine pokrivene su novim, održivim i 71% reciklabilnim materijalom, a druge pak mekim materijalom sa spužvastom ispunom – što je, navodno, došlo kao reakcija na povratne informacije kupaca prve generacije.

Infotainment sustav će od sada pametnije planirati putovanja i u njih uključivati punjenje na različitim vrstama punjača. Vozilo će se automatski moći prijaviti na punionice koje podržavaju Plug & Charge, a “znat” će i jesu li punionice u određenom trenutku zauzete.

Over-the-air nadogradnje

Novi softver, napokon, bit će moguće ažurirati preko Interneta. Vozaču će na raspolaganju biti dva zaslona: manji, 5,3-inčni ispred upravljača, kojim se upravlja tipkama na upravljaču, kao i središnji touchscreen dijagonale 12″. Kao dodatna oprema nudit će se head-up zaslon s funkcijom proširene stvarnosti. Kad je riječ o sustavima pomoći vozaču, oni će po novome imati koristi od podataka koje će uživo dobivati od cijele povezane flote vozila.

Volkswagen je spomenuo i da su već do sada isporučili 600 tisuća modela ID.3, a da će osvježenu inačicu u proizvodnju pustiti u svojim tvornicama na lokacijama Zwickau i Dresden ove jedeni.

1