Volkswagen I.D. Roomzz – novi teaseri otkrivaju nove detalje velikog SUV-a

Volkswagen I.D. Roomzz – novi teaseri otkrivaju nove detalje velikog SUV-a

Volkswagen će na šangajskom auto salonu za manje od tjedan dana predstaviti novu studiju pod nazivom I.D. Roomzz. Ovaj će automobil biti bliska najava konačnom produkcijskom vozilu koje će zasjesti na sam vrh VW-ove električno pokretane linije I.D.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije nekoliko dana VW je objavio prve teasere ovog vozila, a sada su stigli novi koji nam otkrivaju izgled stražnjeg kraja i unutrašnjosti ovog SUV-a. Tako saznajemo da stražnjim krajem automobila dominiraju velika stražnja međusobno povezana svjetla koja se protežu cijelom širinom vozila. U sredini se nalazi također osvjetljeni VW-ov logo.

Na teaseru interijera možemo vidjeti dobar dio kokpita ovog vozila. Njime dominira veliki zaslon koji čini instrumentnu ploču i zaslon infotainmenta. Još jedan intrigantan detalj je upravljač, koji je neobičnog oblika i vrlo vjerojatno se može uvući u prednju armaturu s obzirom da će Roomzz biti opremljen sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine.

Ime ovog modela dolazi od činjenice da će svojim putnicima ponuditi prostranu, praktičnu i prilagodljivu unutrašnjost. Studija najavljuje produkcijski model koji će 2021. prvo stići u Kinu, a kasnije će postati dostupan i na drugim svjetskim tržištima. Koliko će od koncepta stići do serijske proizvodnje za sada nije poznato, no oba modela bi se trebala temeljiti na platformi MEB.

Podijeli:
1