Volkswagen I.D. Roomzz – još jedna izravna najava

Volkswagen I.D. Roomzz – još jedna izravna najava

Volkswagen je objavio teaser svog novog električnog koncepta iz modelne obitelji I.D. Ovaj je put riječ o modelu ID Roomzz koji će premijerno biti predstavljen sredinom mjeseca u Šangaju, a koji izravno najavljuje svoju skorašnju produkcijsku izvedbu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Radi se o modelu za kojeg se ranije vjerovalo da će nositi oznaku ID Lounge, a VW je za sada potvrdio da će ovaj model kineskim kupcima postati dostupan 2021. Trenutno nema potvrda i za ostala svjetska tržišta, no s obzirom na VW-ovu električnu ofenzivu to je vrlo izgledno.

Ovaj SUV će se tako pridružiti modelima ID, ID Crozz, ID Buzz, ID Vizzion i ID Buggy, a temeljit će se na modularnoj MEB platformi namijenjenoj isključivo za električna vozila. Ime je inspirirano “varijabilnošću interijera” kojeg će ponuditi svojim korisnicima. Budući vlasnici mogu očekivati veći broj inovacija, visoku kvalitetu izrade i materijala, a studija je opremljena i sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine.

Drugim riječima, u VW-u navode kako će ID Roomzz pokazati što možemo očekivati od velikog premium SUV-a budućnosti. Priloženi teaser nam pak daje uvid u vanjski izgled ovog automobila koji će biti sličan modelu ID Crozz, no s nekoliko novosti.

Podijeli:
1