Volkswagen Golf R 333: legenda boje limete

Volkswagen Golf R 333: legenda boje limete

Posebno ograničeno izdanje od samo 333 primjerka nadogradnja je modela Golf R Performance, donosi motor snage 333 KS i samo jednu dizajnersku opciju: limeta žutu boju karoserije

Kako se bliži neminovni kraj proizvodnje isključivo benzinskih i dizelskih automobila, tako proizvođači sve češće izbacuju određena ograničena izdanja za “oproštaj” od kultnih modela s raznim sportskim i drugim ekskluzivnim dodacima. Ništa drugačije nije ni u Volkswagenu, koji je objavio kako će svoj najnoviji model Golfa R proizvesti u ograničenoj seriji, namijenjenoj ljubiteljima sportske vožnje, ali i onima koji su dovoljno odvažni odlučiti se na – automobil boje limete.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

333 “konja” u 333 primjerka

Ekskluzivno izdanje Volkswagen Golf R 333 Limited Edition zasnovano je na modelu Golf R Performance, a brojčana oznaka otkriva dvije ključne informacije: bit će proizveden u samo 333 primjerka, dok će mu snaga motora iznositi 333 KS. Službeno ime boje je limeta žuta metalik, a model 333 bit će dostupan samo u toj boji, i samo s jednom, doduše prilično bogatom, razinom opreme.

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition

Uz sve što donosi Golf R Performance, primjerice napredni i pametni Torque Vectoring, Golf R 333 obogaćen je LED Matrix svjetlima, crnim i plavim detaljima, ali i Akrapovičevim ispušnim cijevima s titanijskim prigušivačima. Polu-slick trkaće gume postavljene su na 19″ crne Estoril naplatke od lake legure. Za zvučni sustav odabran je Harman Kardonov 8+1 snage 480 W.

Motor je dodatno “nabrijan”, pa je ovaj model postao ujedno i najsnažniji Golf ikada, s 333 KS i 420 Nm okretnog momenta. Posebna mapa motora omogućava iznimno brz odziv na pritisak papučice gasa, a tu je i prednabijeni turbopunjač za još bolje performanse. Najviša brzina modela Golf R 333 iznosi 270 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h deklarirano je na 4,6 sekundi.

Još jedan detalj razlikuje ovog Golfa od svih dosadašnjih: prvi je to model sa striktnim ograničenjem broja primjeraka te prvi koji će tu činjenicu isticati ugrađenom pločicom sa serijskim brojem svakog pojedinog primjerka, baš kao kod daleko skupljih super- i hiperautomobila.

Volkswagen Golf R 333 dostupan je za narudžbu od 2. lipnja, isključivo u njemačkim salonima, po cijeni od 76.410 eura. Proizvodnja će se odvijati u Wolfsburgu, počevši od rujna, a prve su isporuke zakazane za listopad ove godine.

NADOPUNA: Ako ste se planirali počastiti ovim modelom, zaboravite na to – sva 333 primjerka razgrabljena su u samo 8 minuta po otvaranju narudžbi.

YouTube MP3 - Hotmail
1