Volkswagen I.D. Vizzion – hologramski Hello

Volkswagen I.D. Vizzion – hologramski Hello

Volkswagen je tijekom prošlog tjedna objavo prve teasere svog novog koncept iz električno pokretane modelne obitelji I.D, a riječ je o studiji I.D. Vizzion. Za razliku od ranijih studija, I.D, Buzz i Crozz, Vizzion je limuzina, a više o njoj saznat ćemo uskoro.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada znamo da se radi o automobilu duljine 5,11 m, a prema svemu sudeći opremljena je sustav autonomnog upravljanja pa se unutar vozila ne nalazi upravljač, papučice ni instrumentna ploča. Na novom video teaseru vidimo i hologramski pozdrav vozila putnicima koji će biti vrlo zanimljivo vidjeti uživo.

Podsjetimo i kako Vizzion pokreće električni pogonski sklop s dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, kombinirane snage 306 KS te litij-ionske baterije kapaciteta 111 kWh koje bi mu trebale omogućiti autonomiju od oko 665 km, ukoliko se “uračuna domet ostvaren putem sustava regenerativnog kočenja.” Najveća brzina će mu iznositi 180 km/h.

Na kraju recimo da će prvi produkcijski član I.D. obitelji biti hatchback koji bi na tržište trebao stići tijekom 2020, a nedugo zatim će slijediti spomenuti Buzz i Crozz. Vizzion će vjerojatno stići nakon njih, no više ćemo znati nakon ženevske premijere.

Podijeli:
1