Volkswagen I.D. Crozz sve bliži proizvodnji

Volkswagen I.D. Crozz sve bliži proizvodnji

Volkswagen će na predstojećem frankfurtskom auto salonu predstaviti osvježenu izvedbu konceptnog modela I.D. Crozz koji je premijeru imao u Šangaju ranije ove godine. Frankfurtski izložak će u osnovi predstavljati daljnji razvoj ovog automobila prema konačnoj produkcijskoj verziji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema konkretnijih podataka o ovom novitetu, osim kako je riječ o električnom automobilu kojeg karakterizira “čist i snažan dizajn”, a u podnicu ugrađena litij-ionska baterija omogućuje vrlo prostranu putničku kabinu u kojoj se nalaze četiri zasebna sjedala.

Raniju izvedbu ove studije je pokretao električni pogonski sklop s dva elekrična motora kombinirane snage 306 KS te 83 kWh baterija koja mu je omogućavala autonomiju do 500 km. Također, šangajski koncept je mogao do 100 km/h ubrzati za respektabilnih 6 sekundi, dok mu je najveća brzina bila elektronički ograničena na 180 km/h.

Na kraju podsjetimo kako je VW-ova buduća produkcijska električna I.D. linija do sada predstavljena i s konceptnim hatchbackom koji bi na tržište trebao stići do 2020 te modelom I.D. Buzz, budućim Microbusom, koji će stići do 2022. Crozz je pak najava kompaktnog električnog SUV-a čiji se dolazak na tržište očekuje negdje u isto vrijeme.

YouTube MP3 - Hotmail
1