Volkswagen Arteon s novim dizel motorom od 150 KS, uz cijenu od 283.930 kn

Volkswagen Arteon s novim dizel motorom od 150 KS, uz cijenu od 283.930 kn

Volkswagen Arteon u lipnju je stigao na hrvatsko tržište, a od jeseni je gama motora obogaćena i novim dizelskim motorom snage od 150 KS pa je tako Arteon Elegance 2.0 TDI sa 150 KS dostupan od 283.920 kn.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U najvažnije elemente dizajna Arteona ubraja se novo dizajnirani prednji dio vozila u kojemu se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju s kromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora.

Svoju premijeru u Arteonu imaju sustavi potpore za vozača najnovije generacije. Sigurnost Arteona je također na najvišoj razini, što je dokazao i na Euro NCAP crash testu gdje je dobio najveću ocjenu od pet zvjezdica. Zahvaljujući serijskoj funkciji kočenja u nuždi koja reagira na pješake, ovaj je sustav danas dobio najveću ikada dodijeljenu ocjenu u višoj srednjoj klasi.

U serijsku se opremu Arteona ubrajaju zračni jastuci za vozača i suvozača (s deaktivacijom suvozačevog zračnog jastuka i zračnim jastukom za koljena na strani vozača) te sustav zračnih jastuka za glavu za prednje putnike i stražnje putnike na bočnim sjedalima uključujući prednje bočne zračne jastuke. Osim toga u sklopu serijske opreme dolaze sigurnosno optimizirani nasloni za glavu koji prilikom udarca straga smanjuju rizik od ozljede vratne kralježnice.

Podijeli:
1