Volkswagen Arteon dobiva i novo Shooting Brake izdanje

Volkswagen Arteon dobiva i novo Shooting Brake izdanje

Krajem mjeseca, točnije za 24. lipnja najavljena je virtualna premijera obnovljenog Arteona koji će pored četverovratne izvedbe dobiti i elegantnog karavana, u Shooting Brake izdanju

Vjerujemo kako mnogi znaju kako je Volkswagen Arteon nastao kao svojevrsni nasljednik dva modela. Prvo, vrlo uspješnog Passata CC, ali i nešto većeg i luksuznijeg Phaetona koji ipak nikad nije uspio biti konkurencija Audijevom modelu A8, BMW-ovoj seriji 7 ili pak Mercedesovoj S-klasi. Svjesni činjenice kako ipak nema smisla trošiti resurse u pokušavanju pronalaska vrlo zahtjevnih i tradicionalnih kupaca, u VW-u su se ipak odlučili više orijentirati na kvalitete koje je imao Passat CC. Koliko je u tome uspio, tek će se vidjeti. Danas je na domaćim cestama dosta teško pronaći ponekog Arteona, a vjerujemo kako će mu nešto većoj popularnosti pomoć novo Shooting Brake izdanje. Time će konkurenciju dobiti dosadašnji kupci karavanskog izdanja Passata, a koji su ipak imali želju voziti nešto elegantniji i profinjeniji automobil.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Volkswagena već najavljuju neke od novosti, a koje će javnosti predstaviti u virtualnoj premijeri koja je najavljena za 24. lipnja. Tako nam je već sada poznati kako će u unutrašnjosti Arteon dobiti potpuno novi izgled cockpita. Tako donosi i najnovije modularne infotainment sustave (MIB3) koji osiguravaju najbolje moguće umreženje, trend od kojeg danas teško mogu pobjeći novi automobili.

Kad smo već kod tehnologije, iz Wolfsburga stiže i obećanje o korištenju naprednog poluautonomnog sustava vožnje koji će upravljati, ubrzavati i kočiti automobilom pri brzinama do 210 km/h.

Još nema nikakvih službenih potvrda, no vjeruje se kako bi ubrzo svijetlo dana trebalo ugledati i R izdanje Arteona, a koji bi za pogon trebao rabiti dvolitreni TSI motor s 330 konjskih snaga. Isto tako, u skladu s posljednjim trendovima, vjerujemo kao će i Arteon zaživjeti i u plug-in hibridnom izdanju, pod oznakom GTE, no sve će biti jasnije i poznatije za svega tri tjedna.

 

 

YouTube MP3 - Hotmail
1