Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury – Nije GLS, ali je luksuzan

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury – Nije GLS, ali je luksuzan

Tijekom ovog tjedna u Mercedes-Maybach će u Pekingu predstaviti novi konceptni model poduljeg naziva Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Očekivalo se kako je riječ o super luksuznoj Maybach studiji koja najavljuje budući Maybach GLS, no tome ipak nije tako.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, prve fotografije koje su počele kružiti internetom, a koje su priložene uz ovu vijest, su nam jasno pokazale da je ovaj koncept u potpunosti novo vozilo koje je u osnovi povišena verzija limuzine. Drugim riječima, nešto slično onome što je Rolls-Royce najavio za svoj Cullinan.

Prednji kraj automobila podsjeća na raniju maybachovu studiju Vision 6 i djeluje poprilično zgodno, no moramo reći kako je pozadina automobila u najmanju ruku neobična. Ukupno gledajući vanjština vozila, posebno s raznim ukrasnim elementima i velikim naplacima na prvu pokazuje da se radi o luksuznom i bogato opremljenom vozilu u čijem će interijeru putnici uživati bez obzira na duljinu vožnje.

Koliko se može vidjeti ovaj model ima četiri zasebna sjedala, putnicima nudi pregršt prostora, unutrašnjost je moderno uređena s kvalitetnim materijalima, mnogim ukrasnim elementima i naprednom opremom.

Tehničke pojedinosti za sada nisu poznate, no za pretpostaviti je da se radi o vozilu s elektrificiranim ili električnim pogonskim sklopom. Pojedini izvori tvrde kako ovaj model pokreću četiri električna motora snage oko 750 KS te kako će opremljen 80 kWh baterijama koje će mu omogućiti autonomiju od oko 500 km?

Uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1