Uskoro stižu Volkswagen Tiguan Coupe i Arteon Shooting Brake?

Uskoro stižu Volkswagen Tiguan Coupe i Arteon Shooting Brake?

Grupa Volkswagen će tijekom ove godine lansirati nekoliko vrlo važnih automobila pod značkama većine svojih marki. Neki od noviteta iz VW-a su novi Golf i prvi I.D. Sada doznajemo kako će i početak sljedeće godine biti vrlo zanimljiv kada je riječ o volkswagenovim novostima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Informacija još nije službeno potvrđena od strane ovog proizvođača, ali novo izvješće njemačkog Auto Motor und Sporta tvrdi da će Volkswagen početkom sljedeće godine lansirati Tiguan Coupe i Arteon Shooting Brake.

Tiguan Coupe bi trebao bi stići ubrzo nakon facelifta standardnog Tiguana. Ova će se karoserijska izvedba vizualno prvenstveno razlikovati s nižom linijom krova otraga te raznim doradama stylinga i ukrasnim elementima koji će ga učiniti dinamičnijim i atraktivnijim.

Nadalje, spomenuti izvor tvrdi da će Tiguan Coupe biti dostupan samo s motorima iz vrha ponude standardne izvedbe popularnog njemačkog kompaktnog SUV-a. U osnovi to znači da bi Tiguan Coupe trebao biti dostupan s 2,0-litarskim bi-turbo dizelskim motorom snage 240 KS i 2.0 TSI motorom snage 220 KS. Oba su uparena sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem s dvije spojke.

Što se tiče Arteona Shooting Brake, ovaj bi trebao slijediti dizajn limuzinske izvedbe, ali će ponuditi više prostora za stražnje putnike i znatno veći obujam prtljažnika. Kako bi ga učinio nešto posebnijim i atraktivnijim od standardnog Arteona, Volkswagen navodno želi Shooting Brake ponuditi s novim VR6 pogonskim strojem snage do 400 KS.

U sljedećih nekoliko mjeseci bi trebali saznati nešto više o ovim automobilima. Na kraju dodajmo da izvor kratko spominje da bi 2020. na tržište trebali stići i modeli Tiguan R i Arteon R.

Podijeli:
1