Uprava tvrtke Daimler donosi opsežan plan za dizelske motore

Uprava tvrtke Daimler donosi opsežan plan za dizelske motore

Iz tvrtke Daimler je pristigla obavijest vezana uz servisne kampanje i smanjenje štetnih emisija dizelskih motora. Objavu prenosimo u cijelosti:

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Uprava tvrtke Daimler odobrila je opsežan plan za dizelske motore: “U javnosti se puno raspravlja o tome koliko su dizelski motori nepodobni, osobito među našim kupcima. Zato smo odlučili primijeniti dodatne mjere kako bi smo vozače vozila s dizelskim motorima razuvjerili i učinili da imaju više povjerenja u dizelsku tehnologiju”, rekao je Dr. Dieter Zetsche, predsjednik Uprave tvrtke Daimler AG i izvršni direktor tvrtke Mercedes-Benz Cars (na slici).

“Uvjereni smo da će dizelski motori i dalje ostati fiksni element segmenta kombiniranih pogonskih sustava, ako zbog ničeg drugog onda zbog niskih emisija CO2”, dodao je Zetsche.

Plan obuhvaća značajno proširenje trenutnih servisnih kampanja za vozila u vlasništvu kupaca te brzo plasiranje na tržište potpuno nove obitelji dizelskih motora.

Proširenje dobrovoljne servisne kampanje

Mercedes-Benz od ožujka svojim kupcima iz klase kompaktnih automobila za jednu verziju motora nudi manje emisije NOx. Otprilike 45 posto tih automobila u međuvremenu je poboljšano kroz servisne kampanje. Dobrovoljna servisna kampanja provodi se i za kupce iz segmenta V-klase, što je do sada obuhvatilo otprilike 75 posto vozila u Njemačkoj.

Kako bi se učinkovito smanjile razine emisije drugih modela, Daimler je odlučio proširiti servisnu kampanju i njome obuhvatiti tri milijuna vozila marke Mercedes-Benz. Inženjeri tvrtke u tu svrhu upotrebljavaju znanja stečena pri razvoju nove obitelji dizelskih motora.

Mjere koje treba poduzeti za gotovo sva EU5 i EU6 vozila u Europi provest će se u bliskoj suradnji s njemačkim regulatornim agencijama. Tvrtka će u to investirati otprilike 220 milijuna Eura. Servisne kampanje bit će u potpunosti besplatne za kupce. Primjena navedenih mjera započet će u narednim tjednima, a budući da je mjerom obuhvaćen velik broj vozila, kampanja će potrajati neko vrijeme.

Na ovaj način tvrtka Daimler značajno doprinosi smanjenju emisija dušičnih oksida kod dizelskih vozila u europskim gradovima.

Brzo plasiranje na tržište nove obitelji motora

Mercedes-Benz je već dokazao da njegovi dizelski motori mogu udovoljiti strožim regulativama EU za emisije, a u skoroj budućnosti priprema i novu obitelj motora. Uz investiciju od otprilike tri milijarde Eura tvrtka je razvila novu generaciju motora čije su niske emisije potvrđene mjerenjima provedenim od strane nezavisnih institucija.

Nakon plasiranja na tržište novog motora s četiri cilindra OM 654 za novi model E-klase iz 2016, plasiranje modularne obitelji motora sada će se brzo implementirati kroz čitavi portfelj ponude vozila.

Rješenja za mobilnost u budućnosti

Daimler će nastaviti značajno doprinositi poboljšanju kvalitete zraka u gradovima te zaštiti okoliša putem sustavne elektrifikacije svojih vozila, uz usluge mobilnosti kao što su moovel i car2go te značajnim povećanjem udjela čistih motora s unutarnjom izgaranjem. Dizelski motori još će dugo nastaviti igrati važnu ulogu zbog svoje značajno veće učinkovitosti od benzinskih motora.

YouTube MP3 - Hotmail
1