U ovom francuskom gradiću vozi se isključivo na električni pogon

U ovom francuskom gradiću vozi se isključivo na električni pogon

Stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih gradova u francuskoj regiji Ariège, prelaze na električnu mobilnost uz pomoć Renaulta ZOE, kojeg će stanovnici dobiti na korištenje kroz tri godine

Kako bi dokazao da baš svi mogu prijeći na električnu mobilnost, Renault je u suradnji s tvrtkom Publicis odlučio predstaviti prvi francuski grad u kojem se vozi isključivo na električni pogon. Riječ je o gradiću Appy u kojem će tijekom sljedeće tri godine stanovnici voziti novi električni Renault ZOE i dijeliti svoje dojmove.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ako na električna vozila mogu prijeći stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih mjesta u regiji, to će moći i drugi, poruka je iz Renaulta.

Električna vozila nipošto nisu rezervirana samo za velegrade – zahvaljujući sve raširenijoj mreži punionica, sada ih je moguće voziti svugdje. Renault je posljednjih osam godina jedan od predvodnika tog rastućeg tržišta, što pokazuje i činjenica da je njihov ZOE, najprodavaniji električni model, do sada prodan u više od 100.000 primjeraka.

Ako je električna mobilnost moguća u Appyju, moguća je svugdje

Renault je po prvi put odlučio ustupiti novi Renault ZOE i opremu za njegovo punjenje (kućne punionice) svim kućanstvima u Appyju na sljedeće tri godine. Uz domet od 395 km (prema WLTP-u) koji se može povećati na 150 km u samo 30 min punjenja, novi je ZOE savršeno vozilo za ovaj projekt.

Renault će taj originalni i inovativni plan predstaviti 21. srpnja u Appyju u prisutnosti gradonačelnika, regionalnih institucija i vlastitih predstavnika uključenih u ovaj projekt. Kompanija će pratiti korisnike i olakšati im prijelaz na posve električnu mobilnost.

Tim je planom Renault sebi zadao pravi izazov: pomaknuti granice i razbiti predrasude o električnoj mobilnosti. Stanovnici Appyja tako će postati slučajni ambasadori električne mobilnosti koji će dokazati kako je prelazak na nju jednostavan i kako ona nipošto ne čini život složenijim.

Podijeli:
1