U javnost procurila slika novog Golfa GTI

U javnost procurila slika novog Golfa GTI

Nakon dugo iščekivanog predstavljanja nove generacije Golfa ljubitelji ovog automobila diljem svijeta sada čekaju i kako će izgledati njegova GTI inačica

Iako je Volkswagen Golf legendarni model sam po sebi, njegova sportska i “nabrijana” izvedba GTI priča je za sebe i ima poseban klub obožavatelja. Logično, nakon što je krajem prošle godine svjetlo dana ugledao Golf VIII, očekivalo se i otkrivanje GTI modela – a ono bi se službeno trebalo dogoditi na sajmu automobila u Ženevi koji počinje 5. ožujka.

No, kao što je u posljednje vrijeme običaj s automobilima i općenito svim zanimljivim tehnološkim proizvodima, u javnost uvijek nekoliko tjedana prije premijere stignu i prve informacije ili procure kakve kriomice uhvaćene fotografije. Tako je bilo i s novim Golfom GTI – njega je snimio fotograf Wilco Blok i brže-bolje svoj ulov objavio na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/B7gdFCanWVj/

Na fotografiji se vidi stražnji dio novog GTI-a, s velikim spojlerom iznad stražnjeg stakla, naglašenim dvostrukim ispušnim cijevima i strukturom u stražnjem dijelu podvozja koja podsjeća na difuzor. Ranije smo viđali tek fotografije s kamuflažom na kojima tog difuzora nije bilo, pa je moguće da je riječ tek o estetskom dodatku.

Kad je riječ o tehničkim karakteristikama, za GTI se govori da će na tržište stići u dvije inačice, s 245 i 290 konjskih snaga. Oba motora imat će zapremninu od 2.0 l, a dolazit će s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem ili pak automatskim mjenjačem sa sedam brzina i dvostrukom spojkom. Sve inačice imat će isključivo 5 vrata.

Podijeli:
1