U Hrvatskoj se prodaje McLaren Speedtail za 27,8 milijuna kuna

U Hrvatskoj se prodaje McLaren Speedtail za 27,8 milijuna kuna

Nikad vožen, potpuno nov McLarenov hiperautomobil, jedan od samo 106 ikada proizvedenih, najskuplji je automobil koji se trenutačno može kupiti u našoj zemlji

Ljubiteljima brzih i skupih automobila vjerojatno nije potrebno pojašnjavati što je McLaren Speedtail. Ovaj hiperautomobil je, kako smo to ranije pisali, “duhovni nasljednik” legendarnog modela McLaren F1. Proizveden je u samo 106 primjeraka. Zanimljivo, od toga je oko trećine prodano u Sjedinjene Američke Države, iako tamo Speedtail nije legalan za cestu. Nije ga, naime, moguće homologirati za to tržište zbog središnje pozicije vozačkog sjedala, koja pak utječe na položaj bočnih zračnih jastuka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

McLaren Speedtail službeno je predstavljen 2018. godine, a u službenu je prodaju pušten lani. Svih 106 primjeraka ovog atraktivnog hiperautomobila odavno je rasprodano, no očito nisu svi završili kod kolekcionara i kupaca koji bi u njima uživali – naime, jedan od njih nudi se na prodaju i u Hrvatskoj.

Najskuplje vozilo u Hrvatskoj

Prema podacima koji se mogu naći u oglasniku, riječ je o potpuno novom primjerku, nikada voženome, s nula kilometara na brojaču. Prodavatelj navodi da se automobil može pogledati uživo, ali tek nakon što zainteresirana strana dokaže da je ozbiljan kupac. Sve detalje o vozilu takvim će kupcima prodavatelj dostaviti nakon što mu potpišu pismo namjere i dokaz o posjedovanju novca za kupnju. Kao način plaćanja ističe se gotovina, a cijena je – 27.800.000 kuna.

S ovom cijenom riječ je o zasigurno najskupljem automobilu na hrvatskom tržištu. Prodavatelj koji ga je na oglasnik postavio registriran je u Viškovu kod Rijeke, no lokacija automobila nije otkrivena.

Podsjetimo, McLaren Speedtail pokreće hibridni (benzin-struja) pogonski sklop kombinirane snage 1.050 KS. Načinjen je većinom od ugljikovih vlakana, a iza spomenutog središnje postavljenog sjedala za vozača nalaze se još dva sjedala za putnike. Sva ona integrirana su u karbonsku šasiju. Proizvođač navodi kako je najviša brzina 403 km/h, a ubrzanje iz mjesta do 300 km/h odvija se za 12,8 sekundi. Najprepoznatljivija karakteristika bolida je njegova silueta, po kojoj je dobio i ime. Zbog iznimne izduženosti karoserija se proteže na čak 5.137 mm.

YouTube MP3 - Hotmail
1