Triumph Rocket 3 TFC – motocikl s najvećim motorom

Triumph Rocket 3 TFC – motocikl s najvećim motorom

Novi Triumph Rocket 3 TFC (Triumph Factory Custom) će se na tržištu pojaviti krajem ove godine, a već je rekorder. Naime, ovaj će se motocikl moći pohvaliti najvećim motorom na jednom serijskom motociklu. Točnije, pokretat će ga (ogromni) 2,5-litreni pogonski stroj.

Razmislite malo o tome koliko automobila znate, a da imaju motor obujma manjeg od 2,5 litara, ili čak do 2,0 litre te da se u isto vrijeme mogu pohvaliti zavidnim performansama. Spomenuti pogonski stroj će u ovom slučaju pokretati motocikl mase manje od 362 kg koliko je težio njegov prethodnik. To će biti tako zahvaljujući mnogim elementima od ugljičnih vlakna, aluminija i sl.

Iz Triumpha još uvijek nisu objavili točne tehničke podatke, no “više od 175 KS i 221 Nm okretnog momenta” znači da će stražnja guma širine 240 mm biti pod veliki pritiskom. Kako bi pomogao održavanju stabilnosti, poput modernih automobila, ovaj je motocikl opremljen raznim elektroničkim pomagalima vozaču, ABS-om, sustavom protiv proklizavanja kotača, brembovim kočnicama.

Nadalje, novi Rocket je također opremljen digitalnom instrumentnom pločom, GoPro povezivošću, hands-free sustavom paljenja, LED prednjim svjetlima, tempomatom, USB priključkom i sl.

Triumph će proizvesti 750 primjeraka ovog motocikla, a prodaja će početi krajem godine. Cijena na američkom tržištu (na koje će otići 225 primjeraka) će se kretati oko 30.000 dolara.

Podijeli:
1