Toyota vraća MR2?

Toyota vraća MR2?

Toyota trenutno uživa u pozornosti i pohvalama koje dobiva revitalizirana Supra, a prema posljednjim saznanjima iz ropotarnice povijesti bi se mogao vratiti još jedan sportski model. Točnije, riječ je o modelu MR2 čijim bi povratkom bila ispunjena navodna želja toyotinog predsjednika Akia Toyode o tri sportska modela u standardnoj ponudi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema konkretnijih detalja o tom potencijalnom novitetu, a izvori javljaju da ćemo se do njegovog eventualnog povratka strpjeti još nekoliko godina. Točnije, MR2 bi nasljednika trebao navodno dobiti najranije tijekom 2024.

Modeli GT86 i Supra su razvijeni u suradnji sa Subaruom i BMW-om pa bi se i MR2 mogao na tržište vratiti uz pomoć nekog od ovih ili pak nekog sasvim trećeg proizvođača. S obzirom da je Toyota već ranije objavila plan o elektrifikaciji pogonskih sklopova svih svojih modela do 2025. hibridni pogon je više no izgledan, osim ako se u Toyoti ne odluče na električni pogonski sklop.

Pored očekivane upotrebe istog imena, novi MR2 bi trebao iskoristiti još nekoliko aduta svog prethodnika. Točnije trebalo bi se raditi o modelu modernog i oku privlačnog dizajna, relativno male mase i sportskih voznih karakteristika. Dakako, važnu stavku bi trebala činiti i prihvatljiva cijena.

1