Toyota Supra – premijera u Ženevi

Toyota Supra – premijera u Ženevi

Toyota već neko vrijeme zajedno s BMW-om radi na razvoju ovog sportski nastrojenog coupea. Za sada nema točnih tehničkih podataka o ovom automobilu, a ni konačno odabrano ime nije službeno potvrđeno mada se očekuje kako će nositi naziv Supra.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S obzirom da je riječ o sportski nastrojenom proizvodu, odnosno da su na njegovom razvoju izravno radili stručnjaci toyotine sportske pod-marke Gazoo ova će model vrlo vjerojatno nositi i oznaku Gazoo. Točnije, očekuju se četiri izvedbe standardna Supra, GR, GR Sport i Supra GRMN, a njihove komkretnije performanse su do daljnjeg nepoznate.

Ipak, vjeruje se da će se u ponudi nalaziti modeli sa 6 i 4-cilindričnim turbo motorima snage između 250 i 350 KS, a vjerojatna je i hibridna verzija. Za razliku od BMW-ovog bratića, novog Z4, koji će iti dostupan samo kao kabriolet, nova Supra će na tržište stići kao coupe, a kasnija cabrio verzija je izgledna.

Na kraju recimo kako bi Supa trebala biti predstavljena u ožujku na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, dok će BMW novi Z4 navodno predstaviti u drugoj polovici ove godine.

Podijeli:
1