Toyota Supra izašla na Mt. Fuji

Toyota Supra izašla na Mt. Fuji

Najavna kampanja za novu generaciju toyotinog sportskog modela Supra se nastavlja. Ovaj je put objavljen video teaser koji nam ne otkriva pojedinosti o samom automobilu, no na njemu možete čuti ovaj automobil na japanskoj stazi Fuji Speedway, koja je poznatija pod nazivom Mount Fuji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, u ovom je video zapisu potvrđeno da će dotični model nositi oznaku Supra te da će mu se premijera održati 14. siječnja u Detroitu na ovogodišnjem izdanju NAIAS-a.

Taman krajem prošle godine internetom su počele kružiti navodno slučajno objavljene službene fotografije ovog automobila koje možete vidjeti ovdje, a na službene tehničke podatke ćemo još pričekati.

Za sada znamo da će se u Supru ugrađivati BMW-ov 3,0-litreni redni 6-cilindrični motor koji u Z4 M40i razvija snagu od 386 KS i najveći okretni moment od 500 Nm, no to neće biti jedini pogonski sklop u ponudi. Konkretnije, očekuje se i 2,0-litreni turbo benzinac (vjerojatno u dvije izvedbe različite snage), a svi bi motori trebali biti upareni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Kasnije bi se u ponudi mogla naći i hardcore verzija, a nije isključeno ni da se ponuda proširi kabrioletom. Podsjetimo, pri lansiranju Supra će biti dostupna samo kao coupe.

Podijeli:
1