Toyota predstavila konceptni GR-HV

Toyota predstavila konceptni GR-HV

Toyota će na tokijskom auto salonu krajem ovog mjeseca izložiti novi sportski koncept pod oznakom GR-HV koja nam otkriva nekoliko pojedinosti o samom vozilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, GR je dakako oznaka za toyotinu sportsku pod marku Gazoo Racing, a HV označava kako je riječ o hibridnom vozilu (Hybrid Vehicle), a proizvođač navodi da je dizajn ove studije inspiriran legendarnim modelima Supra i Sports 800, kao i trkaćim modelom TS050 Hybrid.

Službenih podataka za sada još uvijek nema, no čini se kako se sam koncept temelji na modelu 86. Pored novog prednjeg i stražnjeg kraja, otvora za hlađenje na poklopcu motora, LED svjetala, mat crnog eksterijera, središnje smještenog završetka ispuha i sl, najveću posebnost čini targa krov. Unutrašnjost je jednostavna i sportski uređena.

Ovaj automobil pokreće hibridni pogonski sklop o kojem za sada nema konkretnijih informacija, a pogon je na stražnje kotače. Za startanje sprijeda smještenog motora se koristi prekidač skriven ispod poklopca na ručici mjenjača. Inače, ovaj automobil je opremljen automatskim mjenjačem, no vozač može izabrati i da želi koristiti ručni 6-stupanjski mjenjač.

Podijeli:
1